Fietsen rondom Weesp

Plassenroute Weesp - 37km
Fiets langs de Vecht en de Ankeveense Plassen en ontdek op heerlijke wijze de Nederlandse natuur. Dit laagveengebied met plassen, grasland en moerasbos is onderdeel van de Vechtplassen. Deze plassen zijn ontstaan door turfwinning, dus verkennen maar.
Kan gestart worden vanuit de Water-Front locatie 'Fort Uitermeer'. Vind de route via deze link.
Centrum Weesp - 10km
De stad Weesp maakt samen met Naarden en Muiden deel uit van een "vestingdriehoek", die in het verleden de welvarende stad Amsterdam beschermde. Weesp kreeg in 1355 stadsrechten en werd versterkt met aarde en hout. In 1508 werd het geplunderd door Gelderse troepen en vervolgens herbouwd met een stenen muur. Weesp werd bekend door de productie van alcoholische dranken zoals bier, brandewijn en jenever. In 1672, na het Franse beleg, werden plannen gemaakt voor een nieuw fort met acht bastions, maar door geldgebrek werden er slechts vier gebouwd. Waarvan 'Fort Uitermeer' er één is. De stadsmuren en bastions bestaan nog steeds en zijn vandaag de dag te zien. Bezoek 'Fort Uitermeer' en 'Fort aan de Ossenmarkt' door naar het Centrum te fietsen en ontdek ons pittoreske stadje.
Voor deze route moet je eerst naar Weesp fietsen. Dit is 5km heen en terug fietsen. Dit is geen officiële route maar gemakkelijk via de fietsbordjes te volgen.
Naardermeerroute - 28km
Ontdek deze gevarieerde fietsroute en fiets de oude historie en de prachtige natuur van de regio Gooi & Vecht tegemoet. Vanaf Fort Uitermeer fiets je zo naar het centrum van vestingstadje Weesp, dat deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Langs de rivier de Vecht fiets je zo door naar het kleinschalige Muiden met het middeleeuwse Muiderslot. Hierna fiets je langs de randen van het Naardermeer natuurreservaat.
Kan gestart worden vanuit de Water-Front locatie 'Fort Uitermeer'. Vind de route via deze link.