Kom slapen in het natuurgebied Loosdrechtse plassen of in het sfeervolle haventje

Slapen op je eigen vlot in Loosdrecht.

Slapen op je eigen vlot in Loosdrecht.

lekker

Slapen op je eigen vlot in Loosdrecht, met een heerlijk uitzicht op de kreken.

Slapen op je eigen vlot in Loosdrecht, met een heerlijk uitzicht op de kreken.

 

Heerlijk vanuit je vlot kanoën in de kreken van Loosdrecht.

De Plassen van Loosdrecht en Breukelen dienen zich aan bij de oevers van de legakkers. Maak je natuur beleving compleet door kano te varen langs de legakkers van Breukelen en Loosdrecht en wat dacht van een kanotocht op de Kreken rondom de Loosdrechtse plassen? De Vechtplassen, waar de Loosdrechtse Plassen deel van uitmaken, liggen in het meest zuidoostelijke deel van Noord-Holland, tussen de Vecht en de Utrechtse Heuvelrug. Door de winning van turf is een prachtig landschap van plassen en moerasbossen ontstaan. Een deel van de regio is beschermd gebied (de Oostelijke Vechtplassen), waar vogels, dieren en planten in alle rust gedijen. Het andere deel is recreatiegebied, erg in trek bij watersporters in alle soorten.

Laat je meevoeren tussen de natuurkragen tijdens je tocht met de kano of huur het motorvlot voor je verblijf in de lodge.

 

Routes om te kanoën,

 

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/401731/kano-kajakroute/kanoroute-zwerftocht-kievitsbuurt-loosdrecht

routeyou-kanoroute-zwerftocht-kievitsbuurt-loosdrecht

 

Dit is een uitbreiding van de kanoroute Muyeveldse Wetering.

Als je met je kano liever rond wil dwalen door een stukje mooie natuur, zonder een specifieke route te volgen, dan is de kanozwerftocht door de Kievitsbuurt een echte aanrader. Op een aantal punten zijn ter oriëntatie markeringen aangebracht. Je kunt daarmee zelf je route bepalen in dit labyrint van legakkers en petgaten.

Meer informatie & inspiratie
Kijk voor bootverhuur, routetips en meer toeristisch-recreatieve informatie op de officiële site van de regio www.visitgooivecht.nl en ontdek Gooi & Vecht, de streek voor levensgenieters.