Fort Pampus

Kom voor Pampus liggen op dit forteiland!

Onze Lodge ligt verscholen in de veilige haven van Fort eiland Pampus.

Ben je op zoek naar avontuur? Vaar dan met de boot vanuit Muiden of Amsterdam IJburg naar het historische Forteiland Pampus en ga terug in de tijd. Op het onbewoonde Forteiland kan je vrij ronddwalen of je laten leiden door een gids. Ga op pad met een geheime sleutel en herbeleef de geschiedenis met de nieuwste multimediasnufjes en interactieve games. Genieten van een goede kop koffie of een seizoen gerecht kan in het Pampus Paviljoen.

Het gezegde ‘Voor Pampus liggen’ komt je vast wel bekend voor maar weet je ook waar het vandaan komt? Pampus was ooit een zandbank van het IJ. Oost-Indiëvaarders die terug naar Amsterdam koersten, kwamen er bij eb stil te liggen. ‘Voor Pampus liggen’ vindt hier dan ook zijn oorsprong. Forteiland Pampus is gebouwd tussen 1887 en 1895 en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

waar ligt de Lodge Pampus,

 

Check de maand juni en september op beschikbaarheid via een email op;

support@water-front.nl

Kenmerken van Forteiland Pampus
Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (7 -14), Senioren, Groep kinderen, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Educatief, Recreatiegebieden

Pampus (officieel Fort aan het Pampus) is een forteiland  in het IJmeer. Het is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee.

  • Pampus bij nacht